Depilacija – Vračar

  • depilacija (2)DEPILACIJA – VRAČAR – Osim depilacije voskom našu ponudu upotpunjava depilacija šećernom pastom i depilacija obrva koncem. Šećerna pasta je obogaćena alojom i nevenom značajno usporava rast dalke, tako da ovaj tretman često zovu i epilacijom. Depilacija obrva koncem je naša ekskluzivnost, a rezultat su savršeno oblikovane obrve. Ove usluge imaju posebno dobre cene.

  • Pogledajte jos…
    DEPILACIJA – VRAČAR
    DEPILACIJA KONCEM
    DEPILACIJA VOSKOM
    DEPILACIJA ŠEĆERNOM PASTOM

DEPILACIJA

Depilaciju radimo klasičnim metodama voskom, za one koje ne žele da menjaju navike i naprednim tehnikama koje sigurno nećete naći na jednom mestu. U napredne tehnike spadaju depilacija šećenom pastom, uklanjanje malja sa nausnica i lica hiruškim koncem. Ove tehnike su manje bolne, efikasnije jer čupaju dlake iz korena i vremenom ih proređuju. U prillog im ide i visok higijenski standard jer se svi materijali koriste jednokratno. Iz iskustva znamo da je nausnice i obrve najbolje raditi koncem, a npr. brazilku šećernom pastom. Depilacija se radi detljno i temeljno, nije ograničena vremenski, jer cilj nam je isti – savršeno glatka koža – zadovoljan klijent!

Pre nego što upoznate se sa najboljim metodama depilacije morate da znate nešto više o laserskoj epilaciji. Zašto je nemamo u ponudi razlog je ovo…

Laserska epilacija, trajno uklanjanje malja – lažna reklama za tretman sa kojim možete imati ozbiljne posledice. Ovo su fotografije nađe klijentkinje koja je otišla u najbolji salon za epilaciju sa najsavremenijim laserom itd. Posledice su brojne opekotine, koje su na bilo koji dodir ( čak i sa vodom pri tuširanju bile bolne ) nekih desetak dana.

laserska_epilacija

Objašnjenje koje svako može da razume

Šta je istina? Laserom se ne uklanjaju trajno malje, već usporava rast. Zvanična statistika u okviru medicinskog istraživanja kaže da rezultati uspešnosti uklanjana malja ( odnosno blokiranja rasta do maksimum godinu i po dana, znači ne trajnog uklanjanja ) su:

Noge – 20 odsto
Nausnice – 65 odsto
Grudi – 30 odsto
Obrazi – 60 odsto
Pazuh – 60 odsto
Ruke – 20 odsto

Razlog malog postotka PRIVREMENOG uklanjanja malja je u tome što laser deluje na dlake koje su u fazi rasta, ali ne deluje na one koje su u fazi odmora. Bulbus ( srce dlaćice ) je aktivan oko 3 godine. U toj fazi ima periode od okvirno 3 meseca kada „odmara“ i kada ne reprodukuje dlaku. U toj fazi laser ne može da privremeno ukloni dlaku.
Slikovito opisano folikule dlake su latentni vulkani, ali se svakog trenutka mogu aktivirati, pod dejstvom hormonske stimulacije. Hormonski balans je gotovo nemoguće držati u ravnoteži zbog raznoraznih uticaja. Tehnologijom je nemoguće ukrotiti prirodu i što je neprirodniji pristup i želja da se ukroti posledice su teže.
Iz Amerike često dolaze noviteti gde se medicina „prodaje“ kozmetici i sve je VAUU sa ultra aparatima, jednostavnom upotrebom i nikakvim preparatima. Razlog je jednostavan. Aparati ne podlažu obavezi da budu dugogodišnjem testiranju, a kada se zasiti tržište onda izlazi novi epohalni aparat.
Mi smo orjentisani na tradicionalne metode ( u slučaju depilacije šećerna pasta ) , visoko kvalitetne preparate za negu, manuelnu francusku školu, gde aparat ne mora da nadoknadi preparat.
Ovo nije želja da se nešto loše kaže o nečemu što drugi nude, a mi ne, već da vam na jednostavan način kažemo da dlake ne prestaju da rastu i da će se pojaviti već sutra gde danas nisu. Laserom se samo privremeno proređuju dlake, ali ne i trajno uklanjaju. Posle ovih slika naše klijentkinje bili smo zaista zgroženi i osećali smo se obaveznim da vam kažemo i na jednostavan način edukujemo sa nekim činjenicama koje vam možda nisu bile poznate.