DETOX TRETMAN

 • infracrveni_tretmaniNaše telo skuplja sunčevu energiju preko kože i očiju. Sunčeva energija stimuliše metabolizam kao što stimuliše fotosintezu kod biljaka. Kao što znamo, sunčevi zraci uključuju infracrvene zrake, vidljivo svetlo, ultraljubičaste zrake, iks-zrake i gama zrake. Najveći deo sunčeve energije se nalazi u infracrvenom delu.

  Čak iako se osoba pravilno hrani, bez svetla, naše telo ne može u potpunosti apsorbovati određene hranljive materije i to može dovesti do neuhranjenosti. Oštećena koža, slab imunitet, umor i druga oboljenja mogu biti rezultat nedovoljne izloženosti svetlu. Naočare za sunce, smog, prozori, kozmetika i losion za sunčanje filtriraju deo spektra svetla i doprinose problemu.

  Infracrveni talasi imaju specijalne regenerativne efekte na telo. Kada je telo izloženo infracrvenim talasima, bilo da oni potiču od sunca, infracrvene lampe, infracrvene saune itd. poveća se osećaj toplote. Ova toplota stimuliše detoksikaciju i procese zarastanja. Ova energija efikasno razbija molekule vode koji skupljaju i talože neželjene toksine i ostatke u našem telu koji blokiraju cirkulaciju i funkcionisanje ćelija. Zraci nežno zagrevaju telo iznutra da bi dopreli ispod naslaga sala. Toplota omekšava tkivo sala/celulita, razbija ga i otpušta u krvotok da bi se potrošilo kao energija.

  Aktiviranje metabolizma i topljenje celulita pomoću toplote – Svojstva infracrvenih zraka već duže vreme se koriste za medicinske i fizioterapeutske svrhe, a njihova primena pri estetskim tretmanima je novina koja omogućuje dobre rezultate, bez kontraindikacija. Svima treba otprilike 20 minuta sunčevih zraka na dan da bi pomogli pretvaranje kalcijuma u telu i time sprečili osteoporozu.

  Infracrveni zraci prenose toplinu i prodiru duboko u tkivo i na taj način stimulišu metabolizam i poboljšavaju cirkulaciju. Toplina koja se prenosi na tretirana područja pospešuje sagorevanje viška masnog tkiva. Tako se sagorevaju masnoće i ugljeni hidrati, a aktivne ćelije eliminišu otrove, dok toplina poboljšava elastičnost tkiva. Sve to omogućava eliminaciju viška tečnosti iz tela, što je najbolji pročišćivač celog organizma.

  DELOVANJE

  Tokom tretmana može se izgubiti i do 1200 kalorija što telo memoriše i počinje da ubrzava metabolizam. Tretman od samo 30 minuta ima efekat kao da ste 90 minuta naporno vežbali ili 180 minuta bili u sauni čime snažno utiče na višak masnih naslaga. U kombinaciji sa aromamasžom i limfnom drenažom veoma efikasno razbija uporni celulit. Po svojoj prirodi Sunce blagotvorno deluje na reumu i sprečava osteoporozu, a tretmanima se mogu sanirati bolovi ove vrste u velikoj meri. Apsorcijom infracrvenih zraka protok krvi se poboljšava kao i unošenje kiseonika što osjećuje nagomilavanje mlečnih kiselina u mišićima (upala mišića) i grčeve. Tretman je izuzetno koristan kod odvikavanja od pušenja jer čisti tragove nikotina iz organizma i druge otrove na koje je organizam “navikao”, čime direktno utiče na zavisnost. Simulirajući  energiju Sunca infracrveni termalni tretmani regerativno deluje na ćelije i kožu, te su veoma su korisni postoperativnoj fazi. Odlični rezultati su se pokazali u uklanjaju hroničnog umora, nesanice i depresije.

  1.    Infracrveno zračenje daje snagu organizmu. Frekvencija infracrvenog zračenja je identična sa frekvencijom atoma ćelije, pri čemu je efekat tretmana ovakvim zracima daleko pogodniji i praktičniji po tkivo u poređenju sa drugim tretmanima.
  2.    Proces tretmana ovim zracima imitira saunu i samim tim procesi u organizmu koji se odvijaju za vreme ovog tretmana su poznati vekovima a kontraindikacije minimalne ili ih nema.
  3.    Infracrveno zračenje proširuje kapilare, poboljšava cirkulaciju krvi, aktivira ćelije i jača sposobnost regeneracije ćelijske strukture a samim tim i tkiva.
  4.    Telo upija infracrveno zračenje, temperatura u ćelijama će porasti i proširiće krvne sudove, ubrzati protok krvi i tako poboljšati cirkulaciju.
  5.    Smanjuje nagomilavanje suvišnog sala , ubrzava procese koji su osnova za smanjenje telesne mase. Infracrveni talasi svojim delovanjem na ćelije i povećanjem temperature tkiva, direktno deluje na smanjenje obima na tretiranim regijama.
  6.    Ubrzava metabolizam, mikro cirkulaciju i eliminiše umor.
  7.    Omogućuje „prirodnu“ detoksikaciju tj, čišćenje organizma.
  8.    Sprečava nastajanje ćelija raka.
  9.    Ublažava bol i smanjuje zapaljenje.
  10.  Regenerativna funkcija.

  POREĐENJE SA SLIČNIM TRETMANIMA

  Toplota koja se dobija tokom ovih tretmana je oblik toplote koji se dobija od Sunca, što je čini najprirodnijm i najkorisnijom po naše telo. Nemožemo je opaziti okom, ali znamo da je prisutna.  U poređenju sa saunama i oblogama od gline infracrveni zraci imaju višestruke prednosti. Glina je efikasna dok je zagrejena. Zbog same prirode postupka ona je efikasna dok se neizjednači sa temperaturom tela. To je najčešće u prvih desetak minuta, tako da ostatak tretmana nema taj benefit. U procesu sa glinom i oblogama, telo se tretira sa toplotom koja se tokom tretmana gubi, dok se sa infracrvenim termalnim tretmanom temperature diže. U poređenju sa saunama i parnim kupatilama koje se teže podnose ( pojedinci ), ova toplota kreće iz unutra ka spolja i ima realnije oslobađanje od toksina i masnih naslaga. Jednostavno preznojavanja su uglavnom površinska reakcija kože na spoljni uticaj i nemože im se pripisati veliki uticaj na topljene masti, razbijanje celulita i preveliko oslobađanje od toksina. Naravno da saune  imaju dobrobit  za ljudsko telo, ali  infracrveni termalni tretmani imaju dokazanu do 7x veću efikasnost. Infracrveni zraci prodiru u telo do 5 cm u dubinu tela, pri čemu se ne zagreva mozak i naše toplotno jezgro kao u sauni jer glava nije izložena direktno toploti, a samim tim i lakše dišemo. U poređenju sa fizičkim aktivnostima dobija se trostruki efekat sagorevanja iako je tretman u stanju mirovanja. Zbog toga infracrveni tretman ne zahteva pojačani rad srca kako bi se organizam oslobodio viška toplote, te je sigurniji u primeni.

 • Pogledajte jos…
  Kozmetički salon – Vračar
  HIGIJENSKI TRETMAN LICA
  ANTI AGE TRETMANI
  MEZOTERAPIJA BEZ IGALA
  HIJALURONSKI FILERI
  LIFTING
  HOLIVUDSKI SJAJ TRETMAN
  Preparati za kućnu negu
  KOLAGEN TRETMAN
  KAVIJAR TRETMAN
  HIDRATACIJA LICA
  ENZIMSKI PILING
  AKNE TRETMAN
  PODIZANJE GRUDI
  DETOX TRETMAN
  OSTALI TRETMAN
  FACE AND BODY TRANSFORMATION

  REFRESH LICA PPS – LIPOLIZA