Frizure u trendu – najnovije frizure

FRIZURE U TRENDU 2015 / 2016

BRONDI

Kada poželite promenu koja nije previše drastična ili kada ne možete frizeru da objasnite koju nijansu želite, mi znamo šta je to – to je BRONDI. Brondi je kovanica dve reči brown i blonde i predstavlja senčenje kose od smeđih boja pri korenu, prako karamel tonova do svetlo plavih nijansi. Ova tehnika senčenja je veoma zahtevna, ali krajnji ishod je veoma efektna frizura. Brondi je apsolutni hit u svetu i jako dobro pristaje uz tamniju i bronzanu put posle sunčanja. Brondi efekat je izuzetno prihvatljiva za brinete koje flertuju sa plavom bojom, a nemaju hrabrosti da je isprobaju, kao i za izrazito plave koje žele umereniju boju i promenu.

Napomena: Brondi senčenje nije izvlačanje pramen po pramen u različitim nijansama po vertikali što ćete najčešće dobiti kod većine frizera ( ukoliko je upućen šta je ) i koji će verovatno olako prihvatiti da odradi, tumačeći  vašu želju kao pramenove, šatiranje ili nešto treće. Efekat neće biti kakav ste želeli.

OMBRE

Ombre na francuskom znači senčenje  podrzumeva postepeno posvetljenje kose od sredine ka vrhovima. Za neupućene izgleda kao izrasla, međutim već neko vreme je apsolutni hit u svetu. Ombre je prva nametnula Sarah Jessica Parker u seriji „Sex i grad“, promovišući taj opušteni šmek New York-a kakv sličan ima i Beograd. Sinonim za ovu frizuru je casual jer se nosi opušteno, lako se održava i daje nostalgičanu notu koja priseća na more. Svetli krajevi uvek podmlađuju i veoma daju sexy look.

Ombre se preporučuje u monotonom periodu dok čekate da vam izraste prirodna kosa. Ombre pruža mogućnost da se poigrate sa bojama. Još jednom da napomenemo ombre ima svoj stilski kod (pravilo) koji sinhronizuje nekoliko elemenata da bi bio savršen. Ne preporučujemo da se radi u kućnoj varijanti jer pored pravila je tehnički zahtevan i samostalnim eksperimentom možete dobiti sasvim nešto drugo što će vam jako loše stajati.Ombre jeste opuštena varijanta po izgledu, za održavanje, ali za pravi efekat treba se obratiti profesionalnom frizeru sa iskustvom u meliranju, senčenju koje su osnovne tehnike za ove frizure. Naše radove možete pogledati u rubrici meliranje.

Madonna, Jennifer Lopez, Victoria Beckham, Julia Roberts, Jennifer Aniston.. One nose ove frizure, zašto ne bi ste i vi? Pogledajte galeriju brondi i ombre frizura poznatih svetskih zvezda.

Balajage – nova tehnika sencenja kose

FRIZURE U TRENDU 2015

Vaša frizura u trećoj dimenziji ! Duge ravne kose izlaze iz trenda, ombre se još drži kao neki klasik novog doba i sečanje na seriju „ Sex i grad“. 3D frizure su apsolutni  hit i daju  dosta uzbudljiviji izgled u odnosu na sve prethodne trendove.   3D podrzumeva da vaša kosa ima izraženiji izgled, koji se postiže oblikovanjem (layer) ili kolorisanjem  (HD) sa dosta boja i senčenja  kako bi kosa izgledala raskošnija.

3d_frizure

3D frizure se dobijaju na dva osnovna načina, koja mogu biti primenjena samostalno ili u kombinaciji, a to su layer frizure i HD (high definition). U slobodnom prevodu layer (lejer) frizure su frizure iz više slojeva ( grublji izraz je stepenasto, ali nije najtačniji ) i jednako dobro izgledaju i na kratkoj i na dugoj kosi. Drugi način je HD i odnosi  se na isticanje teksture same kose koja se postiže kolorisanjem i  dubokim senčenjem bojama iz kolorita.  Za još bolji vizuelni utisak može se odraditi par pramenova u ekstremnoj obojenoj varijanti koje se ubedljivo ističu.

asimetricne_frizure

3D  (layer) frizura je iz više slojeva koji mogu biti različiti po boji, stilu, dužini. Asimetrični lejeri osim što su totalno šik, daju novu dimenziju vašoj kosi, licu, kompletnom izgledu. Kosa izgleda zdravije jer  se uklanjanju oštećeni krajevi  i dobija na volumenu. 3D lejer (layer) frizure mogu biti različito stiizovane bez obzira da li imate ravnu, talasastu ili kovrdžavu kosu. Mi preferiramo ovaj trend jer on podržava kosu u prirodnom obliku, bez neophodnih dodatnih tretmana koje menjaju samu prirodu kose jer su uglavnom mnogi štetni.

nove_frizure

Drugi  način postizanja 3D efekta je kolorisanjem na postojećoj frizuri, bez menjanja oblika. Ideja ove metode je  da se istaknu pramenovi i sama tekstura kose. Ova tehnika je dosta zahtevna radi se sa više boja i dosta senčenja slobodnom rukom. Sa jakim bojama na krajevima imaćete moderan i fanki izgled. Ovde vam boje igraju veoma važnu ulogu za naglašavanje usana,  očiju,  obrva ili isticanje samog lica uopšte.

pramenovi_slike

Svakako možete da kombinujete obe tehnika kada su 3D  frizure u pitanju.  3D frizura je promena koju će svako primetiti,  koja je negde bliža  revijalnoj frizuri i onakva koju često možete videti u časopisima. Praktična je, odražava slobodan duh, uzbudljiva je za svaki dan i lako prilagodljiva za izlaske i svečane prilike.

gothic_frizure

Naravno, želje su jedno, a kapacitet kose sasvim nešto drugo.  Međutim ovaj trend vas ne uslovljava da imate ravnu ili dugu kosu, da se skroz  ošišate na kratko, a opet možete da napravite drastičnu i uzbudljivu promenu.  Kod nas možete da dobijete idealnu 3D  frizuru, usklađenu sa vašim oblikom  glave, licai i željama.  Za dobru 3D frizuru neophodno je da dođete na konsultaciju, kako bi dobili najbolje od trenutnog stanja kose. 3D trend je fenomenalan, jer je dosta fleksibilan, može da se primeni na sve trenutne frizure i stanja kose, bitno osvežava i menja izgled, vizuelno otklanja „nedostatke“ kao što su npr. široko ili usko lice.  3D frizue menjaju opšti Izgled koji postaje dramatičn, upečatljiv i harizmatičan.

Mi poštujemo želje naših klijenata, ali bez obzira na trendove uvek će te dobiti sugestiju  ako to što želite nije dobro za vašu kosu ili ne bi vam možda stajalo adekvatno.  Jasna  je frizer sa preko 25 godina iskustva i iz prakse zna  da dobra frizura mora da odgovara obliku lica i samom karakteru osobe. Jednostavno, ne treba vam frizura u trendu koja izgleda kao pozamljena  od druge osobe. Takođe, dobre frizure mogu da bolje istaknu npr.  oči ili usne, i moraju da zaokruži kompletan izgled.  Sa druge strane uvek smo upućeni u najnovije trendove u svetu  frizura  i primenjujemo najnovije  tehnike.Sa puno iskustva  kojeg imamo sa lakoćom sprovodimo u praksi. Trend je uvek ono što vam dobro stoji i frizura sa kojom se dobro osećate. 3D je dosta fleksibilan i sigurni smo da možemo naći pravu frizuru za vas.

Za konsultacije bi trebalo da dođete do nas, a možete direktno pozoviti Jasnu na 063 / 26 11 48 i zakazati konsultaciju ili termin

Ovo je galerija  frizura koje su u trendu layer, HD i kombinacija ova dva stila. Ostale radove možete pogledati u našim galerijama.

Jasna u akciji…. Sređivanje voditeljke Ane Milojković za emisiju „Modni magazin“. ( slika ispod )

1622084_575249155896476_1635482989_n