HIJALURONSKI FILERI

 • HIJALURON – HIJALURONSKA KISELINA POSLEDNJE GENERACIJE

  Hijaluronski kiselina je prirodna komponenta našeg tela i neophodna je za održavanje vlažnosti, čvrtsine i elastičnosti kože. Prednost upotrebe hijalurosnkih filera je nehiruški tretman sa odmah vidljivim rezultatima. Rezultati primene hijaluronskih filera su odmah vidljivi i dugotrajni, ali ne doživotno. Tretmani se mogu ponoviti nakon nekoliko meseci. Dugotrajnost zavisi od površine tretiranja, tehnike ubrizgavanja i vašeg tipa kože.

  • Rezultat je prirodan i svež izgled.

  Fileri su hijaluronska kiselina u obliku gela ,pripremljena za ubrizgavanje kroz kožu. Jednostavno rečeno to je supstanca za punjenje bora na licu. Fileri hijaluronske kiseline se primenjuju najčešće kod izraženih nazolabijalnih bora i kod povećanja usana. Koriste se takođe i za dodavanje volumena i svežine (tonusa) koži lica i obraza. Hijaluronski fileri su idealni za sve koji žele da otklone duboke bore sa lica bez operacije. Takođe su savršeni u procedurama nadoknade volumena usana, jagodica i obraza,i daju veoma dobre rezultate kod podmlađivanja kože ruku, dekoltea i vrata. Postupak traje desetak minuta, nakon čega se pacijent može vratiti svojim svakodnevnim obavezama. Mesto gde je sredstvo inicirano može biti crveno i blago otečeno neposredno nakon aplikacije. Crvenilo nestaje obično nakon nekoliko sati, a manji otok može potrajati i do nekoliko dana.

  Prvo na željenoj regiji kože postižemo anesteziju, zatim kroz iglicu, koja ne ostavlja nikakve ožiljke, iniciramo hijaluron u željeni region u sloj dermisa. Regije koje se mogu tretirati: – bore na čelu – bore oko očiju – bore oko usana i marionetske bore – nazolabijalne bore – bore na vratu – modeliranje usana – modeliranje jagodica.filteri

  fileri2filer

  Botox

  Botox je prva linija odbrane u borbi protiv bora. Tretman botoxa je jednostavan, brz – traje oko 15-20 min – bezbolan, bezbedan i efektan.

  Rezultati su vidljivi već posle 2 dana a pun efekat je vidljiv posle 10 dana.
  Botox je rastvor supstance koja se zove botulinum toxin i iako je u pitanju bakterijska toksična supstanca ona je za čoveka sasvim bezopasna ukoliko se adekvatno aplikuje i u odgovarajućim dozama. I zato  je jako bitno pored kvaliteta preradjene supstance i iskustvo lekara specijaliste u toj oblasti.

  Dejstvo botoxa se zansiva na tome što ova supstanca onemogućava da nervni impulsi sa nervnih vlakana predju na mišić pa tako sprečava mišićnu kontrakciju. Time je otklonjen osnovni uzrok koji na licu izaziva stvaranje tkz. mimičnih bora. Postojeće bore na ovaj način potpuno nestaju ili postaju znatno pliće i manje upadljive.
  Na licu najuspešnija i najčešća primena botoxa je u 3 tipične zone:

  • Horizontalne bore na čelu
  • Vertikalne ili kose bore izmedju obrva
  • Lepezaste bore u spoljašnjim uglovima očiju – smejalice

  Ove bore se mogu tretirati zajedno ili odvojeno – prema potrebi.

  I odredjene bore na vratu takodje se mogu tretirati botoxom.

  Botox deluje i na znojne žlezde smanjujući njihovu aktivnost, pa se pomoću njega znatno smanjuje ili potpuno zaustavlja znojenje u predelu pazuha, dlanova, stopala, prepona. U tom slučaju dejstvo je dugotrajnije – do godinu dana.

  Tretman botoxa u bore lica traje oko 15-20 min – izvodi se u lokalnoj anesteziji. Radi se jako tankim iglicama tako da je neprijatnost minimalna.

  Efekti botoxa nastupaju postepeno, najčešće posle 2 dana a pun efekat posle 7-10 dana. Tada je potrebno uraditi kontrolni pregled. Dejstvo traje oko 6 meseci.

  Ukoliko se tretmani redovno ponavljaju, mimična aktivnost se sve manje obnavlja pa tako i efekat traje sve duže.

   

 • Pogledajte jos…
  Kozmetički salon – Vračar
  HIGIJENSKI TRETMAN LICA
  ANTI AGE TRETMANI
  MEZOTERAPIJA BEZ IGALA
  HIJALURONSKI FILERI
  LIFTING
  HOLIVUDSKI SJAJ TRETMAN
  Preparati za kućnu negu
  KOLAGEN TRETMAN
  KAVIJAR TRETMAN
  HIDRATACIJA LICA
  ENZIMSKI PILING
  AKNE TRETMAN
  PODIZANJE GRUDI
  DETOX TRETMAN
  OSTALI TRETMAN
  FACE AND BODY TRANSFORMATION

  REFRESH LICA PPS – LIPOLIZA