MANIKIR I NEGA NOKTIJU

  • manikir_beogradNokti predstavljaju ogledalo našeg zdravlja, a mnoge promene u organizmu se upravo manifestuju promenom boje i strukture naših noktiju. Pored toga nokti imaju i estetsku ulogu i predstavljaju ukras naših ruku. Brz tempo zivota nam ne ostavlje mnogo vremena za ulepšavanje, te posete manikiru jednom do dva puta mesečno pruža vidljive rezultate.

  • Pogledajte jos…

    MANIKIR,PEDIKIR – VRAČAR
    MANIKIR I NEGA NOKTIJU
    PEDIKIR I NEGA STOPALA

NEGA NOKTIJU

Nokti predstavljaju ogledalo našeg zdravlja, a mnoge promene u organizmu se upravo manifestuju promenom boje i strukture naših noktiju. Pored toga nokti imaju i estetsku ulogu i predstavljaju ukras naših ruku. Brz tempo zivota nam ne ostavlje mnogo vremena za ulepšavanje, te posete manikiru jednom do dva puta mesečno pruža vidljive rezultate.

NEGA I TERAPIJA NOKTIJU

Preparati se dele na dve grupe, u prvoj grupi su preparati za negu noktiju koji imaju preventivnu ulogu i održavaju dobro zdravlje i izgled noktiju. Najlepši su zdravi i prirodni nokti, a mi to podržavamo super akcijskom cenom za ovu grupu proizvoda.

PREPARATI ZA NEGU NOKTIJU

Preparati za negu noktiju obuhvataju negu noktne ploče u smislu da nokat raste bez deformiteta, bez pucanja, kao igel koji sprečava brzi rast zanoktica. U esteskom smislu u ovu grupu spadaju i proizvodi za brži rast noktiju i neutralizator žutila na noktima.

Calcium gel – Gel sa kalcijumom ojačava nokte i sprečava deformacije
Unisex no bite – Protiv grickanja noktiju – za žene i muškarce
Active nail hardener – Aktivni učvršćivač za nokte dozvoljava noktima da ojačaju i da duže izrastu
Max growth – Maksimalan rast noktiju povećava fleksibilnost i trajnost noktiju sprečavajući pucanje
No more breaks – Bez pucanja – omogućava noktima da rastu glatki bez pucanja
Nourishing oil with vitamin – Ulje za negu sa vitaminima prodire kroz zanoktice hraneći nokat omogućavajući duži rast
Cuticle remover – Za uklanjanje zanoktica, omekšava ih i olakšava uklanjanje
Optical whitener – Za belji izgled noktiju, trenutno vizuelno neutrališe žutilo koje ruke čini beživotnim i zapuštenim

PREPARATI ZA TERAPIJU NOKTIJU

Terapija noktiju podrazumeva proces izlečenja noktiju koji su već oštećeni. Ova grupa preparata za razliku od preparata za negu noktiju sadrži aktivne sastojke za regeneraciju i oporavak.

4 in one complete care – 4 u 1 kompletna terapija za isušene, popucale i nokte koji se lako lome
Good- bye cuticles – Odstranjivač zanoktica na vodenoj bazi koji ih omekšava i uklanja dajući lepšu konturu nokta
Calcium booster – Dodatak kalcijuma sprečava deformitete na površini nokta svojom formulom sa kompleksom kalcijuma
Repair and care oil – Ulje za obnavljanje i negu je hranljivo ulje koje prodire u popucale i oštećene zanoktice da bi se one regenerisale i bile zdrave.
Ridge filer – Ispunjivač nabora obnavlja površinu nokta, ispunjavajući nepravilnosti, sadrži komplekse minerala, vitamina E i biljnih ulja
Nail hardener – Učvršćivač noktiju ojačava mekane, tanke i nokte koji se listaju svojom ekstra formulom
PROMOTIVNA AKCIJSKA CENA ZA SVE PREPARATE ZA NEGU I TERAPIJU NOKTIJU: 299,00 DIN / KOM

NOKTI OGLEDALO ZDRAVLJA

Za brzu procenu zdravstvenog stanja dovoljno je da bacite pogled na nokte i kosu. Zdravi nokti su čvrsti i otporni, a kosa sjajna i lepršava.
– Nokti su specijalizovani deo gornjeg dela kože čija je glavna komponenta protein keratin i poslednji su delovi tela koji se snabdevaju krvlju i hranljivim materijama – kaže akademik dr Ivana Đujić, redovni profesor Hemijskog fakulteta u Beogradu u penziji. – Osnovna funkcija im je da od oštećenja i ozleda zaštite nerve na vrhovima prstiju ruku i nogu. Oni su prirodno bezbojni i transparentni, a kada su zdravi imaju ružičastu boju zbog izobilja krvnih sudova ispod kože. Kada u organizmu dođe do određenih poremećaja njihov izgled i kvalitet se menjaju što ukazuje na postojanje metaboličkih “problema” u organizmu, bilo da je to nedostatak vitamina i minerala ili gljivične i bakterijske infekcije. Tako nokti očitavaju metabolizam.
Prema rečima naše sagovornice, njačešći uzrok promena i nepravilnosti na noktima je nedostatak jednog ili više nutrijenta u ishrani. A, da bi korigovali ishranu neophodno je da se zna šta je to što organizmu nedostaje ili čega ima u višku, kao i u kojoj meri su nedostatak ili višak pojedinih nutrienata ili toksičnih elemenata izraženi.
– Ako na noktima uočite neke promene trebalo bi da posetite lekara. On će da predloži opšte preporuke o kvalitetnoj ishrani koje se svode na to da učešće svežeg ili minimalno termički obrađenog voća i povrća u dnevnoj ishrani bude 50-80% kao i da pijete dosta tečnosti, ali će i da preporuči korišćenje dodataka ishrani. Drugi, specifičniji i efikasniji način rešavanja problema je da utvrdite sadržaj mikroelemenata u vašim noktima. Ova analiza će da pokaže koliko zdravo se hranite odnosno da li organizmu obezbeđujete neophodne hranljive materije, kao i koliko mu štete nanosite lošim navikama. Sve ovo će da pomogne da u saglasnosti sa rezultatima analize noktiju korigujete ishranu i navike. Zato je analiza noktiju, kao i analiza kose idealan način da saznate koliko zdravo živite.
Doktorka Đujić objašnjava da su uzroci promena na noktima mnogobrojni, a za analizu nije potrebno mnogo. Za mikroanalizu dovoljno je jedno sečenje svih noktiju sa ruku, dužine 3–4 milimetra.
Kada je reč o promenama na noktima i o tome našta te promene ukazuju doktorka Đujić navodi sledeće primere:

* Lomljivi nokti mogu da budu znak mnogobrojnih oboljenja, kao što su problemi sa štitnom žlezdom, bubrezima i cirkulacijom , ali mogu da ukazuju i na nedostatak vitamina A, kalciujma, omega-3 masnih kiselina i drugih minerala.

* Suvi nokti, listanje, lomljivost, horizontalne i vertikalne brazde i(ili) konkavan oblik na krajevima upozoravaju na nedostatak gvožđa, cinka, proteina i(ili) vitamina A i C i kompleksa vitamina B. Takođe, savitljivost nokata zavisi i od sadržaja vode. Suv nokat je krt, a nokat zasićen vodom (može da veže do 30% vode) je mek i lako se seče.

* Vertikalne linije su znak nedostatka gvožđa i proteina, dok horizontalne linije upozoravaju na izloženost emocionalnom i fizičkom stresu.

* Bele pege ukazuju da ishrana nije odgovarajuća, a povlače se kada se nivo cinka, proteina ili drugog deficitarnog nutritijenta u ogranizamu poveća normalnom ishranom.

* Ovalni oblik i bleda boja noktiju znak su nedostatka gvožđa.

* Široki i pločasti nokti upozoravaju na postojanje hormonalnog disbalansa u organizmu.

*Prilično debeli nokti su sumnja na vaskularnu degeneraciju ili promene tiroidne žlezde.

* Nedostatak vitamina A i B12 uzrokuje tamniju osnovu nokta, dok se, istovremeno, njegovi krajevi iskrivljuju.

* Izrazito beli nokti mogu da ukažu na obolelu jetru, a jarko crveni na bolest srca.

* Sivo-crna “prebojenost” nokta, uvek je siguran znak postojanja malignog melanoma.

* Žućkasti nokti često su udruženi sa dijabetesom i(ili) hroničnim bronhitisom, a ne moraju, kao što se često misli, da budu posledica gljivične infekcije.

* Izrazito tvrdi i distrofični nokti prate oboljenja bubrega.

* Nedostatak proteina, folne kiseline i vitamina C uzrokuje zanoktice.

* Manjak vitamina B12 vodi do povećane suvoće, vrlo zaokruženih i zavrnutih krajeva i tamnih noktiju.

* Nedostatak gvožđa može da izazove pojavu noktiju konkavnog izgleda i(ili) vertikalne brazde.

* Manjak prijateljskih bakterija (laktobacila) u telu može da prouzrokuje porast broja gljivica ispod i okolo nokta

* Nedovoljno hlorovodonične kiseline doprinosi rastu lomljivih i listajućih noktiju.

* Crvena koža oko ploče nokta ukazuje na moguć poremećaj metabolizma esencijalnih masnih kiselina.

* Gljivične infekcije od kojih su onihomikoze najčešće (čine preko 50% svih oboljenja noktiju), prepoznaju se po žutim, zadebljalim, trošnim, izlistalim i zamućenim noktima.

* Bakterijske infekcije koje su posledica povreda i(ili) čestog izlaganja kože i noktiju vodi i hemikalijama, prepoznaju se po crvenilu, otoku i bolu oko ploče nokta.

* Bradavice i tumori (benigni i maligni) koji se formiraju oko i ispod noktiju su posledica ozbiljnih poremećaja u funkciji vitalnih organa.
Naša sagovornica naglašava da promene na noktima mogu da se jave i kao posledica upotrebe nekih lekova ili uz neka druga oboljenja. Tako kožne bolesti kao što su psorijaza, ekcemi i opadanje kose u pečatima, uvek izazivaju i promene na noktima, dok bolesti jetre, bubrega, pluća i štitne žlezde utiču na kvalitet noktiju.

ISHRANA
– Dijete koje se sastoje od 50% voća i povrća, obezbeđuju neophodnu, korisnu apsorpciju vitamina i minerala. Takođe, lešnici, bademi, orasi i hrana bogata gvožđem i proteinima pomažu da nokti budu jaki i zdravi. Često bi trebalo i da se pije tečnost, sok od šargarepe i čaj od mente, kao i da se jedu kornfleks i ostale šitarice, kako bi se nokti održali zdravim i čvrstim – kaže dr Đujić.

IZVOR: Bilje i zdravlje – NIP Kompanija „Novosti“