Masaža – Vračar

 • masazaMASAŽA – Vračar – Masaža se izdvaja bogatom ponudom i komforom koju za ovu uslugu pružamo. Pored klasičnih fizioterapeutskih tretmana, posebno izdvajamo tretmane algama, čokoladom, kavijarom, vulkanskim kamenjem, kao i tehnike kao što su šijacu, kiropraktika, tajlandska masaža sa biberom za hladne dane i beta karotenom za letnje.

  MASAŽA

 • Pogledajte jos…
  Masaža Vračar
  RELAX MASAŽA
  TERAPEUTSKA MASAŽA
  ANTICELULIT MASAŽE
  BODY SHAPE MASAŽA
  SPORTSKA MASAŽA
  EGZOTIČNE MASAŽE

Masaža je stara koliko i dodir. Dodir je ono što dobijamo rodjenjem, što nam daruje priroda, što poklanjamo i dobijamo, razmena energije… Prvi zapisi o masaži javljaju se u vreme stare Egipatske civilizacije, koja već tada poznaje aromaterapiju i specijalne metode spravljanja ulja za masažu. U tradicionalnim kulturama, posebno na Istoku, masaža je deo svakodnevnog života i koriste je ljudi svih uzrasta i socijalnih slojeva, dok na Zapadu masaža stiče širu popularnost tek u novije doba.

Život savremenog čoveka pun je stresnih situacija koje nameće svakodnevna borba za egzistenciju, narastajući zahtevi društva oličeni u „pobedničkom“ sistemu vrednosti, veliki broj brzih i površnih kontakata…. Takav način života ugrožava naše zdravlje, i naše ionako istanjene finansije. Sve je više lekova potrebno da bi smo se osećali dobro, ali je sve manje onih koji se mogu dobiti na recept. Masaža je verovatno najstariji, nejjednostavniji i najpristupačniji način lečenja. Istraživanja u svetu govore o izuzetnim učincima dodira na čovekovo raspoloženje i zdravlje, a dodir, koji nam je svima dostupan- čini suštinu masaže.

Pod dejstvom masaže u mišićima se ubrzava prijem energrtskih i gradivnih materija, omogućava se prisustvo veće količine krvi obogaćene kiseonikom; brže se otklanjaju produkti sagorevanja metabolizma, što je posledica ubrzane cirkulacije i aktiviranja rezervne kapilarne mreže. Povećava se tonus i elastičnost mišića, što znači da se poboljšava njihova kontraktilna sposobnost.

Odgovarajućim tehnikama masaže opuštaju se i istežu mišići i meka telesna tkiva, umanjuiući grč i tenziju mišića. Istraživanja su pokazala da kratka masaža brže oporavlja zamoreni mišić nego odmor od 10 do 20 minuta. Razlog tome je brže otklanjanje nagomilane mlečne kiseline i ostalih krajnjih proizvoda metabolizma u mišićima. Kod povređenog mišića usporava se proces mišićne atrofije, a već atrofirani mišići se brže oporavljaju.

Uticaj masaže na kosti je indirektan: one jačaju zato što masaža doprinosi njihovoj boljoj ishrani i razvoju. U slučajevima artritisa se, na primer, smanjuje ukočenost zglobova, kretanje je olakšano, a opšte stanje organizma je prijatnije.

Blagotvorna dejstva masaže uočena su i kada je reč o kardiovaskularnom sistemu, koji je posebno ugrožen savremenim načinom života. Ogovarajućim maserskim tehnikama dolazi do promene lumena krvnih sudova i do poboljšanja tonusa njihovih zidova. Otvaraju se novi kapilari, propustljivost postojećih se povećava, pa se cirkulacija povećava 7 do 8 puta, bez naprezanja srca. Dokazano je i da se jedan sat posle masaže u krvi povećava broj eritrocita, leukocita i procenat hemoglobina. Rad srca postaje pravilniji: brzina njegovog rada je manja, a smanjuje se i visok krvni pritisak.

Naš fizioterapeut će vam odrediti na osnovu vašeg stanja tela najbolju masažu po vas. Često sami pravimo izbor masaže u želi za opuštanjem. Mnogo bolji način je da vam to preporuči fizioterapeut.